How κυπαρισια που θα μεινω can Save You Time, Stress, and Money.
How κυπαρισια που θα μεινω can Save You Time, Stress, and Money.
Blog Article
Τα στενά δρομάκια του χωριού μόλις και μετά βίας χωράνε ένα αυτοκίνητο. Κάνουν, στην πλειοψηφία τους, ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε διώροφα, ασβεστωμένα σπιτάκια, κάποια με γαλάζια παραθυρόφυλλα, όλα με κόκκινα κεραμίδια, πολλά με εντυπωσιακές καμάρες, φτιαγμένα έτσι ώστε να δημιουργούν ένα γλυκύτατο αρχιτεκτονικό κολλάζ που θυμίζει νησί –ένα νησί στην άκρη της Πελοποννήσου.
ΕΡΕΥΝΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ Δραστηριότητες R&D Συνεργασίες Με Πανεπιστήμια – Ερευνητικά Ιδρύματα Δημοσιεύσεις
Το κοινό κυπαρίσσι συναντάται σε δύο βασικές παραλλαγές, στο αρσενικό κυπαρίσσι και στο θηλυκό κυπαρίσσι.
Πού μπορώ να βρω κοινά κυπαρίσια και πώς θα είμαι σίγουρη ότι δεν θα μου πουλήσουν κάποιο άλλο τύπο κυπαρισιού λέγοντας ότι είναι το κοινό ελληνικό? (το έπαθα και αυτό)
Αυτά τα κουκούλια μπορούν να βρεθούν στα κλαδιά των κυπαρισσιών και μπορούν να προκαλέσουν ζημιά τρεφόμενοι από το φύλλωμα του δέντρου.
Ονομαζόταν «Κύφαντα», λόγω της μορφολογίας της περιοχής με τις απότομες χαράδρε και τις καμπύλες βουνών, από την λέξη «
πόση απόσταση πρέπει να υπάρχει μεταξύ των κυπαρισσιών για να more info γίνει φράκτης;
Σε κάποιες περιπτώσεις, την περίοδο του φθινοπώρου, τα κυπαρίσσι μπορεί να προσβληθεί από το έντομο της βαμβακάδας (ψευδόκοκκος) που εμφανίζεται αρχικά σαν βαμβάκι στα φύλλα και σταδιακά προκαλεί ξηράνσεις.
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΡΙΑΡΙ ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ ΠΡΩΤΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΥΣΣΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΣΕ ΗΣΥΧΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.
Συνεχίζοντας τον παραλιακό δρόμο, μετά τη γέφυρα και την παλιά βελανιδιά, φτάνεις στην άλλη μεγάλη παραλία, την Αγία Κυριακή, με πιο ζεστά και πιο ήσυχα νερά, που βλέπει όλο το χωριό και το πέλαγος.
Είναι ιδανική για μικρά παιδιά και μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες που υπάρχουν κατά μήκος της.
Αν αναζητάτε νυχτερινή ζωή θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς τον Αβλέμονα ή τη Χώρα.
Στην αρχαιότητα το Κυπαρίσσι ήταν γνωστό με το όνομα Κύφαντα και η ακρόπολή του βρίσκεται επάνω στον λόφο Καστράκι. Τους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους ανήκε διοικητικά πότε στη Σπάρτη και πότε στο Αργος.
Παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στην ατμοσφαιρική ρύπανση και γι’ αυτό φυτεύεται στις άκρες δρόμων και εθνικών οδών.